نوشته شده توسط : مجله دلتا
به دلیل افزایش جمعیت و تراکم زیاد خانه ها در ژاپن، خانه های کوچک زیادی با معماری خاص در این کشور به چشم می‌خورد. در این بخش از مجله دلتا به خانه چندضلعی واقع در توکیو پرداختیم.
خانه چندضلعی

توکیو به دلیل ازدحام جمعیت و تراکم زیاد ساختمان ها، پر از خانه های کوچک با معماری خاص است. این بار سراغ خانه “بازتابش و کانی” در توکیو رفتیم. در این بخش از مجله دلتا در مورد این خانه چندضلعی بیشتر بخوانید.

خواست ساکنان خانه چندضلعی

این ساختمان در نزدیکی مرکز توکیو با زاویه ای تند، بین دو خیابان واقع شده است. این بنا، یک خانه کوچک جذابی به مساحت 44 متر مربع بین می‌باشد. مطابق قوانین طراحی و خواست مشتری برای داشتن فضای سبز دیوارهای خانه از چندین جهت برش داده شد. از این کاهش حجم به عنوان یک  نکته مثبت در طراحی استفاده شده است. خواست مشتری از یاماشیتا شامل سه مورد بود: محیطی سبز و هیجان برانگیز، حداکثر استفاده از زیربنا، پارکینگ سرپوشیده.

ساختار خانه چندضلعی

عنصر معدنی؛ کانی

در ساخت این خانه از مواد معدنی به عنوان مصالح ساختمانی استفاده شده است. کانی استفاده شده در نما، خصوصیات انتزاعی را با نیازمندی های بنا مرتبط ساخته است. مواد به کار برده شده در پنجره ها با توجه به نیاز قابلیت تغییر از حالت شفاف با مات را دارا می‌باشند. بدین گونه امکان عبور نور را فراهم می‌کنند. نمای ساختمان را نمی‌توان فقط یک سازه ساده در نظر گرفت. برش زدن دیوارهای خانه، مانند برش زدن الماس، با دقت تمام صورت گرفته است. بنا همانند ماده ای ارزشمند که از دل زمین بیرون کشیده، و حالا روی زمین به شکل بنایی چند ضلعی در آمده است.

خانه چندوجهی

بازتابش

با تابش نور از زوایای مختلف نمای دورنی دچار تغییرات بصری می‌شود. حرکت نور و سایه سبب به وجود آمدن فضایی پویا می‌شود. ساختار ساده آشپزخانه، کانتر، پله ها، زمین و سرویس بهداشتی با بخشی از ایده “بازتابش و کانی” خانه چندضلعی در تضاد است. سرویس بهداشتی، در طبقه سوم شامل آینه ای است که هدف اصلی را در بخش “بازتابش” و “کانی”، از لحاظ فرم و متریال پشتیبانی می‌کند.

مینیمالیسم

جمله “کمتر، بیشتر است” تعریف دقیقی از خانه چندضلعی است. اسم این خانه “بازتابش و  کانی” گذاشته شد. بنایی در پایین شهر ناکانو، بخشی در توکیو که به سختی به 480 فوت می‌رسد. یاسوهیرو یاماشیتا، طراح خلاق این خانه، در استفاده از مواد مدرن صنعتی و حفظ کارایی فضا موفق بوده است.
به دلیل مساحت کم زیر بنا از تمام وجوه خانه بهره گرفته شده است. برای طراحی داخلی این خانه باید از سبک مینیمال بهره برد. خانه با امکانات مورد نیاز برای سکونت و زندگی یک خانواده مجهز شده است. لوازم خانه و مبلمان با توجه به در نظر گرفتن فضاهای خالی ساخته شده اند. بدین صورت با طراحی داخلی هوشمندانه خانه بزرگ تر از آن چه هست به نظر می‌رسد.

خانه چندوجهی

طراحی این خانه بسیار تحسین شده و طراح نیز جوایزی برای این خانه چندضلعی دریافت کرده است. مجلات برجسته به بررسی معماری خاص این خانه پرداختند. استفاده از مواد معدنی و سنگ های ارزشمند نقطه عطفی در معماری مدرن محسوب می‌شود. بازتابش و کانی نه فقط برای زندگی یک شخص که برای خانواده نیز مناسب است.

زندگی در فضاهای کوچک به معنای قربانی کردن خوشی و تحت فشار بودن نیست. می‌توان از کیفیت لذت برد و کمیت را اولویت قرار نداد.





:: برچسب‌ها: معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 349
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 مهر 1398 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: