۷ درمان برای شکنندگی ناخن
نوشته شده توسط : مجله دلتا

اگر ناخن‌های ضعیف و شکننده‌ای دارید، در این مطلب می‌توانید مراقبت از آن‌ها را یاد بگیرید.

 

ناخن‌های شما نشان‌دهنده سلامت شماست. در حالت طبیعی فرم، حالت، رنگ و استقامت ناخن‌ها بستگی به فاکتورهای مختلف سلامت دارد. از همه مهم‌تر، ناخن‌ها نمایان کننده وضعیت تغذیه شماست ؛ مثلا ناخن‌های مشکل‌دار این هشدار را می‌دهند که بدن شما مواد غذایی لازم را دریافت نمی‌کند. ناخن‌  ایده‌آل، ناخنی است که در برابر ضربه تا حدودی مقاوم و خاصیت ارتجاعی داشته باشد و راحت خم بشود؛ نه اینکه بشکند. داشتن چنین ناخنی بستگی به نوع تغذیه فرد دارد اما ما در این مطلب مجله دلتا به شما نکات و مراقبت‌های ساده‌ای را برای درمان شکنندگی ناخن آموزش می‌دهیم.

 

ناخن های خود را مرطوب نگه دارید

برای این که ناخن‌هایی سالم داشته باشید، نیاز است که ناخن و پوسته اطراف آن را به صورت مرتب چرب کنید و همیشه کرم مرطوب‌کننده همراهتان باشد. به‌طور کلی بهتر است با استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده هر روز به ویژه در هوای سرد و خشک، ناخن‌ها را مرطوب کنید.

 

دستکش، دوست ناخن های شما

در صورتی که دستان‌تان با آب زیاد تماس دارد، برای جلوگیری از آسیب رسیدن به ناخن و نرم شدن آن‌ها از دستکش استفاده کنید. هنگام ظرف شستن و شست‌وشو و نظافت منزل، استفاده از دستکش ضروری است.

آهن مصرف کنید

اگر آهن کافی دریافت نکنید، ناخن‌هایتان آن را نشان می‌دهد. یکی دیگر از روش‌های درمان شکنندگی ناخن مصرف آهن به میزان کافی است. کمبود آهن که در خانم‌ها رایج است سبب شکنندگی ناخن‌ها می‌شود؛ بنابراین کسانی که این مشکل را دارند باید غذاهای پرآهن مصرف کنند. بهترین منبع دریافت آهن، اسفناج و گوجه فرنگی است. همچنین منابع حیوانی آهن عبارت‌اند از گوشت گاو، بوقلمون، مرغ، میگو و تخم‌مرغ. منابع گیاهی آهن نیز سویا، عدس، لوبیا و سبوس است.

 

استفاده بیش از حد از لاک ممنوع

استفاده بیش از حد از لاک سبب خشکی و شکننده شدن ناخن‌ها می‌شود. لاک موجب می‌شود که سوراخ‌های سطح ناخن بسته شوند و ناخن با مشکل کمبود اکسیژن مواجه شود؛ بنابراین استفاده نکردن از لاک در طولانی‌مدت همراه با رعایت بقیه اصول گفته شده، می‌تواند باعث بهتر شدن وضعیت ناخن و درمان شکنندگی ناخن شود.

 

وقت مناسب ناخن‌گیری

همیشه بعد از حمام ناخن‌های خود را بگیرید؛ چون آسیب کمتری به آن می‌رسد. در بقیه مواقع ناخن شکنندگی دارد و به سطح ناخن آسیب می‌رساند؛ ولی بعد از حمام، ناخن نرم است و شکننده نیست.

برای درمان شکنندگی ناخن آب بنوشید

یک آزمایش ساده برای تشخیص کمبود آب بدنتان این است که سطح ناخن را محکم فشار دهید تا ناخن از صورتی به سفید تغییر رنگ دهد؛ سپس ناخن را رها کنید و ببینید در چه زمانی به رنگ اولیه خود برمی‌گردد؛ اگر ناخن کمتر از دو ثانیه به رنگ اصلی‌اش بازنگردد، یعنی بستر ناخن دچار کمبود آب است. در طولانی مدت این کمبود آب باعث شکنندگی ناخن می‌شود؛ بنابراین برای حفظ سلامتی ناخن‌هایتان به مقدار کافی آب بنوشید.

 

پروتئین فراموش نشود

کمبود پروتئین، خود را به صورت یک نوار سفید در عرض ناخن نشان می‌دهد. ناخن‌ها بیشتر از پروتئین ساخته شده‌اند؛ بنابراین برای این که ناخن‌هایی بلند، قوی و جذاب داشته باشید باید روزانه به مقدار مناسب پروتئین مصرف کنید. کراتین، عنصر اصلی مو و ناخن، از آمینواسیدها به‌خصوص سیستئین ساخته شده است. با این وجود به این معنا نیست که شما به مکمل‌های سیستئین نیاز دارید. خوردن منابع پروتئینی متنوع می‌تواند به شما این اطمینان را بدهد که برای داشتن ناخن‌هایی سالم به اندازه کافی آمینواسید مصرف کرده‌اید. حال این پروتئین به میزان قابل توجهی در ماهی قزل‌آلا، ماست و گردو وجود دارد. منابع دیگر پروتئین شامل ماهی، میگو، بوقلمون، مرغ، گوشت، سویا، تخم‌مرغ، آجیل و لبنیات است.

پیشنهاد مطالعه: برای یادگیری فرنچ ناخن در خانه، “فرنچ ناخن در خانه” را مطالعه کنید.





:: بازدید از این مطلب : 178
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 15 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: