سندهای دفترچهای و منگولهدار، تعداد صفحات زیادی داشتند که این امر باعث مصرف زیاد کاغذ میشد. به طور مثال، زمانیکه قرار بود از صفحات آنها کپی گرفته شود، از حجم بسیار زیادی کاغذ استفاده میشد.
صدور سند تکبرگ به جای سندهای مالکیت منگولهدار، چند سالی است که توسط ادارات ثبت اسناد اجرا میشود. این تصمیم برای حفظ امنیت روانی مردم اتخاذ شده است. نمونه اولیه سند تکبرگ در اسفند ماه سال ۸۸ تنظیم و از سال ۹۰ این طرح در سراسر کشور به مرحله اجرا گذاشته شد. سند مالکیت تک برگ مزایایی دارد که در این مطلب به آنها اشاره می شود. در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.
مزایای سند مالکیت تک برگ نسبت به سند منگوله دار
۱. ایمن بودن صدور سند تک برگ
سندهای قدیمی منگولهدار، چون از ایمنی کمی برخوردار بودند به راحتی جعل میشدند، اما سند تکبرگ به دلیل استفاده از کاغذ مخصوص و وجود شناسه و کدهایی که روی آن تعریف شده، به آسانی قابل جعل نیست و امکانات و مهارتهای خاص خود را نیاز دارد.
۲. صدور سند تک برگ
صدور سند تکبرگی فقط در ادارات ثبت اسناد رسمی و به صورت کاملاً مکانیزه انجام میشود. در سند تکبرگ تمام مشخصات مالک به طور دقیق و خوانا ثبت شده و به راحتی قابل رویت است.
۳. ثبت مکانیزه اسناد تک برگ
اسناد تکبرگ در دفاتر اسناد رسمی به صورت دقیق و درست ثبت و در سیستم ذخیره میشوند. ثبت مکانیزه این سند، توسط سیستم یکپارچه اداره ثبت انجام میگردد و از آنجا که بیشتر مشخصات اسناد قبلاً در سیستم ثبت شده است، اگر اشکالی در درستی و صحت مشخصات وجود داشته باشد، سیستم اعلام خطا میکند و متصدی ثبت، بلافاصله متوجه نقص یا خطای موجود خواهد شد.
۴. صرفه جویی در مصرف کاغذ
سند مالکیت تک برگ فقط در یک برگ صادر و باعث صرفهجویی در مصرف کاغذ میشود. این در حالی است که سندهای دفترچهای منگولهدار، به دلیل داشتن صفحات متعدد منجر به مصرف زیاد کاغذ میشد.
۵. صدور سند مالکیت تک برگ برای هریک از مالکان
قبلاً مالکان ملک مشاع، اگر میخواستند سند منگولهدار جداگانه برای سهم خود از آن ملک دریافت کنند، با مراجعه به اداره ثبت اسناد، درخواست خود را ارائه میکردند. از آنجا که صدور سند جداگانه در برخی موارد به دلیل پارهای مشکلات صورت نمیگرفت و باعث اختلاف و مشکلاتی بین شرکا میشد؛ این مورد در اسناد تکبرگ به دلیل اینکه از ابتدا برای هریک از مالکان سند مجزا صادر میشود؛ مشکلات و اختلافات شرکا نیز از بین رفته است.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با شرایط صدور سند مالکیت المثنی “صدور سند مالکیت المثنی” را مطالعه کنید.
همچنین بخوانید:
مراحل دریافت سند تک برگ
صدور سند مالکیت المثنی
سوء استفاده از سند ملکی گمشده
مجازات سوء استفاده از سفید امضا
برای مشاهده مطالب بیشتر از مجله حقوقی دلتا دیدن نمایید
:: بازدید از این مطلب : 339
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0