تمیز کردن مبل
سرویس مبلمان همیشه در معرض کثیف و آلوده شدن قرار دارد. در اثر باز و بسته کردن در و پنجره گرد و خاک موجود در فضای داخلی منزل افزایش مییابد و روی لوازم مینشیند. مایعات، خوراکی های رنگی، مواد چربی، آلودگی هایی که به لباس یا دست و پای کودکان چسبیده است مبلمان را آلوده میکند. این مورد سبب میشود نمای ناخوشایندی در خانه پدید آید و سلامتی شما را تهدید کند. نگران نباشید. در این مطلب مجله دلتا روش تمیز کردن مبل را به شما خواهیم گفت.
-
جارو کشی سطح مبل
سطح مبل را با جارو کشیدن تمیز کنید تا ذرات درشت مانند خورده نان و دستمال برداشته شوند. از سری های مختلف برای جمع کردن تمام قطعات کوچک و بزرگ استفاده کنید. اگر بالشت های قسمت نشیمن از مبل جدا میشوند، آن ها را در فضای باز تکان دهید تا هر گونه آشغال و گرد و غبار از آن خارج شود و بیرون بریزد. کوسن مبل را نیز جارو بکشید. به خصوص در قسمت درز و یا دکمه ها که احتمال تجمع ذرات بیش تر است، فراموش نکنید.
-
برس کشی مبلمان
بعضی از آلودگی ها مانند مایعات خشک شده، روی مبل میمانند و با جارو رفع نمیشوند. از برس های نرم برای پاک کردن آن ها کمک بگیرید و آن را روی سطح بکشید. فشار دست را کنترل کنید تا سبب پاره شدن پارچه نشود.
-
استفاده از پرزگیر برای تمیز کردن مبل
اگر در خانه از حیوانات خانگی مراقبت میکنید ممکن است موی آن ها روی مبل جمع شود و به آن بچسبد. کوسن، لباس و پتوهای پشمی نیز پرز زیادی دارند که به اطراف پراکنده میشوند و روکش مبل را کثیف میکنند. این گونه کرک ها با جاروبرقی پاک نمیشوند. غلتطک های مخصوصی در بازار موجود است که به آن ها پرزگیر گفته میشود. یک پرزگیر تهیه کنید و تمام سطح مبل را با آن تمیز کنید. شاید به نظر نرسد اما در آخر شاهد خواهید بود که چطور سطح مبلمان براق میشود.
-
پایه و دستگیره غیر پارچه ای
از مراحل مهم تمیز کردن مبلمان ، زدودن آلایندگی ها از روی سطوح غیر پارچه ای است. هیچ وقت از مواد شوینده برای تمیز کردن این بخش استفاده نکنید، زیرا سبب آسیب دیدن، خوردگی و در مواردی حل شدن اسکلت مبلمان میشود. از روغن و اسپری های مخصوص مبل و تمیز کننده های استاندارد استفاده کنید تا طول عمر مفید سرویس مبلمان را افزایش دهید. پارچه نخی و نرم را به مقداری از روغن یا محلول آغشته کنید و به آرامی اقدام به تمیز کردن کنید.
-
جنس پارچه
هر پارچه ای شیوه نگهداری مختص به خود را دارد. هنگام تهیه پارچه مبلی به برچسبی که توسط تولید کننده روی پارچه زده شده است مطالعه کنید. در این جا چند مورد از علامت های اختصاری که پشت پارچه زده میشود به شما توضیح میدهیم.
- S: این علامت به معنای آن است که باید از مواد شوینده خشک استفاده کنید و به کار بردن آب ممنوع است.
- W: این نشان به ما میگوید که استفاده از شوینده های مایع به همراه بخار آب مجاز است.
- WS: داشتن این علامت یعنی میتوانید به هر یک از دو روش بالا پارچه مبل را شست و شو دهید.
- X: اگر روکش مبل شما با این حرف نشانه گذاری شده است باید حسابی مراقب باشید. استفاده از انواع شوینده های خشک و مرطوب برای تمیز کردن آن ممنوع است و فقط باید از جارو استفاده کنید. ممکن است شوینده هایی مخصوص این پارچه تولیده شود که از آن ها کمک بگیرید.
- O: پارچه ای که دارای برچسبی است که با این علامت نشانه گذاری شده از مواد طبیعی ساخته شده است و برای شستن آن باید از آب سرد استفاده کنید تا به پارچه صدمه وارد نشود.
برای تمیز کردن مبل حتما به جنس پارچه دقت کنید و استانداردهای گفته شده را رعایت کنید تا از صدمه رسیدن به مبل جلوگیری کنید.